Mit jelent a szabadság?

Milyen az amikor szabadnak érzed magad?

Boldog vagy ilyenkor?

A szabadság mint fogalom több különböző jelentést hordoz magával.

Van aki a nemzete szabadságáért harcol, és van olyan is, aki a saját művészi szabadságát szeretné a világnak megmutatni. Van, aki fizikai, míg más szellemi szabadságra vágyik.

Döntéseinkben és cselekedeteinkben minden nap ott van, mégis vágyakozunk utána. Egy olyan örömteli érzést kötünk hozzá, ami nem hétköznapi, egy vízió beteljesülését.

Nekem a szabadság azt jelenti, hogy az értékrendemnek és döntéseimnek megfelelően cselekedhetek és élhetem az életem. Amikor nincs külső tényező, ami meggátolna abban, hogy megéljem azt az önfeledt és boldog állapotot, amit szeretnék.

Ez az állapot pedig bármikor előidézhető, amikor emlékeztetem magam arra, hogy szabadon lélegzem, szabadon sétálok és látom a körülöttem lévő dolgokat. Számomra az utazás, a felfedezés öröme, a természetben való kirándulás, a repülés, a tánc, a zene, egy kedves mosoly, nevetés, naplemente nézése, vagy egy mennyei étel és ital megízlelése is mind megadja azt az érzést, amit ehhez a fogalomhoz társítok.

Néha megkérdezem magamtól:

Mi a létezésem értelme?

Mi az ami igazán számít, mit is keresek az életemben?

A boldogság, a kiteljesedettség, a szeretet és a szabadság érzését.

Ebben a zajban, amiben élünk, ahol társadalmi elvárások sokasága zúdul a napjainkra és egy materialista világban tűzzük ki a céljainkat, amiket csak egy dolog vezérel: az hogy boldogok lehessünk.

A boldogságom nem attól függ, hogy mi az amit birtoklok, hanem attól, hogy én mit adok a világnak, mit teremtek. Milyen energiát, szeretetet, inspirációt és kreativitást osztunk meg egymással.