Nem titok, hogy szeretem a pocakom telepakolni mindenféle növényi eredetű finomsággal és ha külföldre utazom, ez akkor sincs másképpen, sőt! Utazásaim alkalmával igyekszem kipróbálni az adott helyszín tradícionális ételeinek vegán változatát, szerencsére Európán belül a legtöbb helyen ez már lehetséges is. Így történt ez egy március eleji hétvégén is, amikor Borka barátnőmmel buszra szálltunk és meg sem álltunk Bécsig, hogy kipróbáljunk pár újdonságot. Az ott szerzett tapasztalatokról olvashattok itt.

Veggiezz

Igazán hangulatos kis hely, bő választékkal, mindenféle vegán finomsággal, amit az ember csak megkívánhat. Mi tésztára éheztünk most, így Borka egy zöldséges curry-s, én pedig egy pesto-s, füstölt tofu szeletekkel a tetején megpakolt tésztát választottam. Mindkettő határozottan jó döntésnek bizonyult, bár italban Borka nyert. Nem, nem a limonádé íze volt a döntő bíró, hanem sokkal inkább a szívószál különlegessége, ami nem más mint egy tészta szál volt. Ilyet még nem tapasztaltunk ezelőtt, abszolút pozitívum. A gyros tálon át, rengeteg féle saláta, burger és desszert választására van lehetőség, ha Bécsben jártok és valami frissítő ételre vágytok, jó szívvel ajánlom, hogy ide térjetek be. 🙂 Ja és ne lepődjetek meg, ha esetleg magyarul szól hozzátok a pincér és megkérdezi milyen volt az étel. Azt hiszem aki elvonulásra vágyik, annak ne Bécs és ne a Veggiezz legyen a fő célpontja. 😀

Swing Kitchen

Ismerős nektek a schnitzel kifejezés? És a vegan schnitzel? Ugyanis ez az az étel, amit kár lenne kihagyni, ha a Swing Kitchen  egyike fele tévedtek a városban. Három étkezdét is üzemelnek, mi a Schottenfeldgasse-n levő éttermükbe tévedtünk be egy laza szombat esti vacsorára. Annyira mondjuk nem voltunk lazák, egész nap készültünk az élményre, kíváncsian vártuk, hogy mit ad a hely, mivel rengeteg pozitív értékelést olvastunk róla előzőleg az interneten. Ebből adódóan gondolható volt, hogy nem lesznek kevesen, de hogy ülőhely egyáltalán ne legyen, nos arra nem számítottunk. Pedig bekövetkezett és csalódottan álltunk az étterem előtt, hogy most mi legyen. Szerencsénkre nagyjából öt-tíz perc várakozás után találtunk egy felszabadult kis asztalt, amit gyorsan befoglalva már álltunk is a sorba, hogy kipróbáljunk valami igazán hagyományos bécsi falat vegán változatát, ami nem más volt mint a vienna burger névre hallgató vegan schnitzel-es burger. Egyszerűen megfogalmazhatatlan mennyire fenomenális élmény volt, amit ez az étel adott. Nem szoktam kötelezni bárkit is bármire, de ezt most elég nyomatékosan le kell, hogy írjam: PRÓBÁLD KI! De tényleg! Ha itt jársz és csak egy helyre tudsz elnézni, illetve pont valami burgerre vágynál, akkor EZ LEGYEN AZ, amit megkóstolsz! Nem bánod meg tuti! 😉

Voodies

Esős napnak néztünk elébe vasárnap, hazajövetelünk előtt pár órával, és tanakodtunk, hogy vajon milyen vendéglátó hely van nyitva ezen a napon. Két kiszemeltünk volt, az egyik a Voodies, ami azért nyert, mivel pont ott volt melletünk, mikor jobban elkezdett esni és éhesek is voltunk már, szóval mielőtt tovább folytattuk volna a megázós városnéző kalandunkat, gyorsan befutottunk ide egy gyors ebédre. Sok szempontból gyors volt, mivel ez egy vegan gyorsétkezdének számító hely, ahol a választék nem túl nagy, de finomnak biztosan finom. Mi a “hot dog”-ot kóstoltuk most meg, teljesen rendben volt. A kiszolgálók kedvesek voltak, a hely designja pedig retro hangulatot adott, a zenei repertoárral együtt. Nehezen indultunk útnak ismét, nem csak az időjárás viszontakságai miatt, hanem mert annyira jó számok szóltak, hogy inkább maradtunk még egy kicsit és énekeltünk magunkban. Ezt a helyet akkor ajánlom ha tényleg valami gyors kajára vágyik az ember és nincsenek nagy elvárásai, de mégis finomat akar enni.

Merkur Markt

Beszámolóm nem is lenne teljes ha ezt a gyöngyszemet kihagynám belőle. A Merkur valójában nem egy étkezde, hanem egy élelmiszer áruház, ami a gyümölcsök és zöldségek kánaánja ebben a városban. Belépve nem csak a színekben gazdag gyümölcsök fogadtak bennünket, hanem egy lift is, ami azt jelezte, hogy ez az üzlet még 3 emeleten keresztül tartogat meglepetéseket. Elképesztő! Mondanom sem kell, hogy jó pár vegán termékkel – amik itthon nem kaphatóak – betankolva a bevásárlókocsinkat indultunk a pénztár felé.